10. Alice Landerholm

Ordförande MUF Södermanland, Politisk sekreterare, Ersättare Kommunstyrelsen och Miljö och samhällsbyggnadsnämnden

Alice Landerholm, 19, Politisk sekreterare/Barista, Strängnäs

I valet vill jag representera alla unga och alla som bryr sig om unga. Våra barn och ungdomar är vår framtid, unga ska ha en röst även i kommunpolitiken. Utbildning och miljöfrågor är naturliga intressen för mig och min generation, och där kan jag göra mest skillnad.

Det är min generation som lever om 60 år när vi får se effekterna av de långsiktiga beslut vi tar nu, då vill jag inte kolla tillbaka och tänka att jag skulle kunnat gjort någonting annorlunda. Moderaterna ska fortsätta att fokusera på helhet, långsiktighet och ansvar. Hållbarhet är mitt vallöfte, ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

Jag vill att dina vänner eller dina småsyskon eller dina barn ska få en kunskapsbaserad skola. En skola med ordning och reda, en trygg skola, en skola där det inte spelar någon roll vart du kommer ifrån, det viktiga är vart du är påväg. Alla skolor i Strängnäs kommun, vare sig kommunala eller friskolor, ska leverera en utbildning som gör dina skattepengar värt det. Det tar tid att bygga upp, förändra, förbättra, i vissa fall rädda. Jag vill slutföra det vi har påbörjat, och då behöver vi fyra år till.

Ditt och mitt Strängnäs ska vara en trygg plats där vi tryggt kan gå ut med våra kompisar på kvällen. Ditt och mitt Strängnäs ska klättra i skolrankings och bli den perfekta kommunen för unga. Ditt och mitt Strängnäs värnar om miljön och klimatet. Ditt och mitt Strängnäs värnar om din rätt att bestämma själv över allt från utbildning till vad du gör på din tomt. Ditt och mitt Strängnäs står upp för orättvisa och stödjer de som behöver. Ditt och mitt Strängnäs värnar om dina skattepengar, och ger dig så mycket valuta för pengarna som möjligt. Ditt och mitt Strängnäs lönar det sig att arbeta, Strängnäs ska vara kommunen för alla som jobbar, har jobbat, ska jobba och vill jobba.

Jag vill bidra med min tid och mitt intresse, för att göra Strängnäs kommun ännu bättre. Jag vill att alla små barn som växer upp nu ska få må lika bra som jag gjorde när jag växte upp på vår fantastiska plats. Vad gör andra kommuner som inte vi gör i de viktiga frågorna? Vad gör vi som vi borde göra mer av? Jag vill spendera de nästkommande fyra åren till att hitta fler av svaren som kan göra oss bättre. För under Moderaternas styre i Strängnäs under de senaste åren har vi kommit långt, men vi kan ännu bättre.

Rösta på mig för frihet, trygghet och rättvisa- nu och alltid.