11. Jan Heinö

Ordförande SEVAB, Ordförande Moderaterna Mariefred, Ledamot Kommunfullmäktige

Jan Heinö, 67, Ekonom, Mariefred

Bosatt i Mariefred sedan 2008.Bakgrund från näringslivet, många år utomlands. Fritiden upptas av promenader och måleri. Skild, två vuxna döttrar, bägge bosatta i USA.

Hjärtefråga

Kommunal tillväxt i balans. Ordning och reda i den kommunala ekonomin är en förutsättning för att kunna möta framtida utmaningar. Jag vill arbeta för en balanserad tillväxt i en inflyttningskommun som växer kraftigt och där den kommunala organisationen behöver anpassas för framtida behov.

Detta förutsätter en robust digital infrastruktur där fortsatt utbyggnad av fibernätet och bredband på landsbygden är en av hörnstenarna.

Vad är din vision för Strängnäs kommun?

Jag vill att Strängnäs ska vara en bra och trygg plats att bo på och leva i. Närheten till såväl natur som storstad är en unik kombination där goda kommunikationsmöjligheter är oerhört viktigt. Kommunen skall växa med bibehållen småstadsanda där boende, utbildning, omsorg och näringsliv utvecklas i balans med förutsättningarna.

Vad kan just du bidra med?

Jag har en bakgrund från näringslivet med mångårig erfarenhet av företagsledning och bolagsstyrning. Mitt bidrag till den moderata laguppställningen är ett fortsatt fokus på en kommunal ekonomi i balans med ett särskilt fokus på de stora investeringar som ligger framför oss.