18. Tomas Lönnqvist

Ersättare Kommunstyrelsen

Tomas Lönnqvist, 41, Säkerhetschef, Strängnäs

Bor i Strängnäs sedan maj 2021. Familj: Fru och en dotter på 4 år. Yrke: Säkerhetschef. Fritidsintressen: Hänga med familjen, resa, och ta en flygtur. Motto: ”Strängnäs kommun ska vara en attraktiv kommun att bo i”.

Jag gav mig in i politiken för att jag dels har ett starkt intresse för samhället, men jag vill också försäkra mig om att våra barn får bästa möjliga förutsättningar i framtiden. Jag brinner för trygghetsfrågor, ett starkt totalförsvar och en bra skola.

Jag vill vara med och skapa en attraktiv kommun att bo i. Bland annat vill jag se en höjning av skolresultaten, jag vill skapa en trygg och säker kommun att bo i, jag vill skapa förbättrade kommunikationer för våra pendlare, jag vill skapa ett motståndskraftigt samhälle vid kris samt se över möjligheterna till att sänka kommunalskatten.

Jag är ny som politiker, således kommer jag med nya perspektiv och är relativt ”omålad”. Vidare har jag en lång arbetslivserfarenhet i olika säkerhetsrelaterade roller. Bland annat har jag arbetat med brottsprevention samt stärkande av det svenska totalförsvaret. Jag är också pappa och angelägen om att min dotter får en bra och trygg framtid i Strängnäs kommun. Dessa erfarenheter och drivkrafter tar jag med mig in i rollen som politiker, och leder Strängnäs in i framtiden.