19. Ellenor Belsing

Ellenor Belsing, 42, Ekonom, Mariefred

Jag bor med min familj i Mariefred. Familjen består av man och två vuxna barn. Ett av barnen har lämnat boet. Intressen är hund och spendera tid med familj och vänner.

Jag är intresserad av ekonomi och styrning. Jag vill att våra finansiella medel ska gå till de som de är ägnade till. Jag vill även skapa en god företagarkultur.

Min vision är att våra skattemedel ska gå till det som gynnar alla i hela kommunen och inte till en del av kommunen. Jag ser en god ekonomi med en tydligt budget.

Det jag kan bidrag med är att jag som ekonom har förståelse hur ekonomi och budget fungerar. Jag har även arbetat i kommunen som barnskötare i 6 år och tycker att jag har en inblick hur det fungerar. Jag var själv en ung mamma och hoppade av gymnasiet. Jag har utbildat mig i senare år och kan se möjligheter som utbildning kan ge. Vilket är helt fantastiskt att vi i Sverige kan ge oss en andra chans till utbildning.