2. Christine Gyllby Blomqvist

Christine Blomqvist Gyllby, 54, Företagare, Stallarholmen

Stolt Stallarholmsbo, gift med Johan Blomqvist. Två vuxna barn. Ägt och drivit företag här i kommunen i 26 år. Som många andra så spelar jag Padel och njuter av vår fantastiska natur i kommunen, min trägård och mina höns tar en stor del av min tid i anspråk.

Mina hjärtefrågor är näringsliv och skola!

Jag vill vara med och skapa bättre förutsättningar att utvecklas i vår kommun, både som företagare, invånare och inte minst som elev.

Utbildning måste bli behovstyrt och utarbetas tillsammans med arbetsgivare, de flesta nya jobb skapas i små företag.

Det är simpelt, jag vill vara med och utveckla vår kommun och se till att fler är vara stolta ambassadörer för vår unika plats. För det måste vi vara en attraktiv kommun att bo och verka i, så infrastruktur, kultur och miljö är viktiga delar att värna och utveckla.

Jag tror att jag kan bidra med ett företagarperspektiv och de erfarenheten jag har av att verka i kommunen. Mitt nätverk och min direkta närhet till invånare i min vardag tror jag är en viktig del i arbetet.

Jag äger och driver Megs kök och Trevligt här i kommunen Sedan 26 år, en restaurang och cateringverksamhet, jag har varit ordförande i Företagarna både lokalt och regional under många år, ledamot i ung företagsamhet och Nyföretagarcentrum samt huvudman i Sparbankstiftelsen.