27. Jonna Haavisto

Jonna Haavisto, 20, Restaurangbiträde, Strängnäs

Jag kommer ursprungligen från Bettna i Flens kommun, men flyttade hit till Strängnäs för att börja studera på Europaskolan. Efter studenten stannade jag kvar i Strängnäs och jobbar på en restaurang för tillfället. Sedan februari 2020 har jag varit aktiv och engagerad inom det moderata ungdomsförbundet.

Jag skulle vilja se fler och fler unga stanna kvar i Strängnäs, precis som jag gjorde efter studenten. Då är det viktigt att vi gör kommunen lockande för denna målgrupp genom att utöka tillgängligheten av exempelvis butiker, barer och caféer. Men även mycket viktigt att satsa på studentboenden och studentlägenheter för att unga vuxna ska kunna få uppleva den frihet i Strängnäs som de annars flyttar härifrån för. Trygghetsfrågan spelar även in en viktig roll här, då jag tycker att alla ska kunna känna sig trygga i kommunen oavsett ålder, kön eller tid på dygnet!

Jag vill att Strängnäs ska vara en livlig kommun med mycket kultur och nöje för alla. Strängnäs ska vara en modern kommun och en trygg kommun som man vill bo i.

Mina konkreta förslag för att uppnå detta är: Utöka utbudet av kvällsnöjen och nattliv för unga vuxna. Bygga fler moderna studentboenden med hållbarhet i fokus. Bekämpa brottsligheten och stärka tryggheten i Strängnäs kommun genom att sätta upp övervakningskameror på offentliga platser.

Det jag kan och vill bidra med är min erfarenhet inom det moderata ungdomsförbundet då jag vet vad ungdomar idag är intresserade av och vad de vill förändra i samhället generellt och inom MUF Strängnäs. Jag kommer vilja bidra med ett nytänk och lyfta ungas politiska önskan inom kommunen.