31. Jan Leiding

Jan Leiding, 54, Nationaldag Account Manager, Strängnäs

Uppväxt i Nyköping och boende i Strängnäs Kommun sedan 1980. Jag är 54 år och har 3 vuxna barn. Älskar att åka skidor utför! Klassiska bilar och motorsport i alla former är min melodi och jag har den äran att få vara v.Ordf. i Kungliga Automobil Klubbens motorportavdelning sedan 2020.

Hjärtefråga

För min del så har jag tidigare haft fördelen att få vara delaktig i både Teknik-/Fritidsnämnd och Kommunstyrelse – det ger mersmak!

Moderaterna arbetar för en stark skola, etablering av fler företag, bra villkor för pensionärer, stärkt sjukvård, utökat trygghet med fler poliser mm. mm. Dessa och fler punkter engagerar mig, parallellt med att jag är stark anhängare av det som är rätt och riktigt.

Inte minst så jobbar Moderaterna hårt för en stärkt ekonomi. Utan den så blir visioner svårare och jag vill vara delaktig att bevara hoppet om att få förverkliga mina och andras visioner. För visst behöver vi mer än bara boende!

Jag är övertygad om att vi Moderater har den rätta politiken och det rätta drivet för att fortsatt få denna kommun att blomstra.

Vad är din vision för Strängnäs kommun?

-Gör livet enklare för stadens företagare 

Strängnäs ska vara en stad för de som vill starta, driva och utveckla företag. Genom att bl.a. förenkla kontakten mellan kommun och företag, utveckla kollektivtrafiken för att underlätta rekrytering samt förebygga och motverka brottslighet gör vi livet enklare för stadens företagare. 

-Värna Strängnäs unika värden

Strängnäs vackra historiska miljöer och närheten till Mälaren bidrar till att allt fler vill bosätta sig här. En växande befolkning kan vara positiv, men ställer också krav på att det finns en idé om vilket samhälle vi bygger. Genom höga krav på miljömässig hållbarhet, grönområden och yttre gestaltning bör vi kunna värna om Strängnäs kommuns unika värden. 

-Ge alla kunskap och bildning

För att Strängnäs ska vara en attraktiv stad att bo och verka i behövs en god skola – något som också är avgörande för individens livschanser. Lärarens roll är central. För att stärka lärarens professionalitet är möjlighet till kompetensutveckling och effektiva verktyg i undervisningssituationen ett måste. 

Några av de frågor som berör mig och där jag ser en stor potential för hela kommunen!

Vad kan just du bidra med?

Idag arbetar jag som säljansvarig, Sverige, för ett danskt företag i fordonsbranschen. Denna bransch har varit mitt kall i över 30 år. Jag reser mycket i hela Sverige och det ger mig mervärden varje dag att jämföra med. Det är en del av mitt liv att träffa nya människor och utveckla relationer, vilket idag sker professionellt, politiskt och på min fritid.

Jag kan med värme marknadsföra Strängnäs kommun, för den ligger mig varmt om hjärtat. Alla hörn av kommunen har sina skönheter och förutsättningar – som kan utvecklas eller bevaras!

Mina önskningar och visioner gjorde resulterade i ett utbrett engagemang från min sida under valkampanjen 2018:

–    Folkvald till KF

–    Ersättare i KS

–    Ersättare i Teknik/ Fritidsnämnd (TFN)

–    Ordförande i Moderaternas lokala Strängnäsförening

Visioner är nyttiga och jag har många!