4. Marie Larsson

Ersättare Kulturnämnden

Marie Larsson, 64, Barnmorska, Strängnäs

Jag är 64 år, gift med Peter, vi har 2 barn och 5 barnbarn. Jag har i mitt yrkesverksamma liv jobbat inom vården nu som Barnmorska. Jag är uppväxt i Enköping men bott i över 40 år i Strängnäs sedan 3 år bor vi i centrala Strängnäs innan dess bodde vi på landet på vår gård. Intressen är friluftsliv, våra semestrar är aktiva med vandring, skidor och cykling. Jag har varit politiskt aktiv under ett flertal år men efter uppehåll är jag nu tillbaka.

Mitt största intresse är kultur och det arbete jag gör i kulturnämnden. Kulur tär en viktig del i samhället för alla, levande kulturarv för både kulturskapare och medborgare – alla åldrar. Jag ser det som ett bra sätt att förstå sitt land och omvärlden.

Dessutom brinner jag självklart frö vården efter att ha jobbat som barnborska i _ år. Där vill jag se ett utökat samarbete mellan kommun och region.

Strängnäs kommun att den ska fortsatta att vara en TRYGG och ATTRAKTIV plats för invånarna, oberoende av vilken kommundel du bor i.

Jag arbetar som Barnmorska, har en går där vi drivit spannmåls jordbruk i 40 år. Jag har alltid haft ett stort intresse för det som rör samhället, Sverige och Världen. Jag vill bidra med mitt intresse och engagemang för vår fantastiska plats, att vara delaktig i beslut och representera medborgarna.