5. Kenneth Larsson

Ordförande Barn och utbildningsnämnden , Ledamot Kommunfullmäktige, Ledamot Kommunstyrelsen

Kenneth Larsson, 68, Ingenjör, Strängnäs

Jag är en man i mina bästa år, pensionerad från ett intensivt arbetsliv i ledande ställningar inom industrin sen några år tillbaka. Gift med Christina och begåvad med tre fina barn med familjer som gett oss 7 härliga barnbarn. Bor centralt i Strängnäs med fritidsboende på Morrarö och i Sälen. Fritid med vandring, skidåkning, lite golf men framför allt cykling förgyller min tid.

Jag är allmänpolitiskt intresserad och engagerad men ”brinner” för skolfrågorna. Framtiden är våra barn och unga. Vi är skyldiga att ge dom de bästa av förutsättningar för ett gott liv.

Att tillhandahålla ett skolsystem som ger alla möjlighet att utvecklas till sin fulla potential ser jag som det jag vill jobba med.

Ur ett skolperspektiv ställer jag mig helt bakom detl valprogram vi fn jobbar med dvs att Strängnäs kommun långsiktigt skall bli en av de mest inspirerande platserna för bildning med en förskola, grundskola och gymnasium i toppklass. Vi ska vara en plats där samhället i sin helhet andas bildning. Det är det området jag vill fokusera på.