6. Charlotte Breyer

Ledamot Moderaterna Strängnäs

Charlotte Breyer, 34, Verkställande direktör, Strängnäs

34-årig entreprenör, driver bolag inom media och kommunikation mot målgruppen universitets- och högskolestudenter. Bor i en villa i Strängnäs tillsammans med min dotter Elsa på åtta månader, min man Sargon och vår tax Mysak. Fritiden ägnas åt familje- och friluftslivet.

Jag brinner för integration, företagande och ungdomar. Alla dessa områden är viktiga för mig och därmed är samtliga nämnder med koppling till ovan områden av intresse för mig.

Integration är viktigt för mig och jag tror att människor som känner delaktighet lättare kommer in i samhället.

Företagande i egenskap av entreprenör men också då det utvecklar samhället och skapar arbetstillfällen.

Ungdomar är vår framtid och ju bättre start de får i livet desto bättre förutsättningar får dem i framtiden.

Jag vill bidra till att Strängnäs ger förutsättningar för en god integration, jag vill att Strängnäs uppmuntrar (framförallt kvinnor) att starta och driva bolag. Dessutom vill jag bidra till att ungdomar mår bra och tar ansvar.

Om jag blir vald vill jag bidra till att Strängnäs tar ansvar för integration. Det finns många sätt att skapa förutsättningar för god integration – praktik, språkutbildning och delaktighet utifrån tydliga strukturer är några. Jag vill bidra till att det satsas mer på kvinnligt företagande – att utveckla och främja kvinnor som vill driva boalg. Sist men inte minst att det ställs krav men också finns möjligheter för ungdomar att utvecklas och må bra i vår kommun.

Jag kan bidra med nytänk, idéer och förslag till utveckling. Jag har en bakgrund inom media och kommunikation. De senaste sju åren arbetar jag som VD.