8. Hanna Henriksson

Ersättare Teknik och fritidsnämnden

Hanna Henriksson, 47, Barnmorska, Strängnäs

Jag heter Hanna Henriksson är 46 år och bor i Strängnäs med min man och våra två barn. På fritiden sportar jag en del och mitt stora intresse är längdskidor då jag är född och uppvuxen i Mora. Jag brukar tävla i Tjejvasan och åkt Vasaloppet de senaste 5 åren.

Det som står mig närmast om hjärtat är idrott och folkhälsa samt barn och ungdomar. Strängnäs kommun ska vara en plats med många möjligheter för en aktiv och meningsfull livsstil.  Dom frågorna är viktiga för mig då grunden till att må bra och förebygga sjukdom är rörelse. Min ambition är att kunna vara med och påverka kommunen att satsa på folkhälsan så att det blir en naturlig del i vardagen både för barn, vuxna och äldre. Skolfrågan är viktig för mig då kunskap är förutsättning för barnen att klara vidare studier. Där ska Strängnäs kommun ligga i framkant och vara en kommun som satsar på skolan och en skola hög kvalité.

Att  Strängnäs kommun är en attraktiv och trygg plats där man kan trivas och må bra. Med många möjligheter till en aktiv livsstil för både för ung som äldre. Jag vill vara med och utveckla Larslunda till ett sportcentrum för hela kommunens invånare till en naturlig mötesplats för sport och rehabilitering. Jag vill även jobba för att rörelse blir en naturlig del i vardagen med säkra cykelvägar och rörelsesatsningar i skolan.

Jag är intresserad av samhällsfrågor och tycker det är viktigt och betydelsefullt att få vara med och påverka i den kommunen vi bor i. Jag är Barnmorska och arbetar på barnmorskemottagningen på Familjecentralen i Strängnäs och en del i mitt arbete är samarbetet med kommunen med tidiga insatser för att motverka ohälsa hos barnfamiljer. Jag sitter även som ledamot i Strängnäs Montessori skola och är ordförande för Strängnäs Simklubb samt ersättare i teknik och fritidsnämnden. Med närvaro och erfarenhet från föreningslivet och skola hoppas jag kunna bidra med mitt engagemang till det moderata laget.